Recept
« Terug naar recepten
Semifreddo van yoghurt en limoen
PT40M
Semifreddo van yoghurt en limoen
Een heerlijk semifreddo van yoghurt en limoen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Semifreddo van yoghurt en limoen te bereiden
Eieren splitsen en eiwitten stijf kloppen. Dooiers in andere kom met honing los kloppen. In derde kom slagroom stijf kloppen. Yoghurt luchtig door slagroom spatelen. Eiwitten en dooiers door yoghurtmengsel scheppen. Limoenschil boven yoghurtmengsel fijn raspen. Halve limoen uitpersen en sap erbij doen. IJsklontjesvorm tot rand met mengsel vullen. Vorm in vriezer zetten, mengsel in 2 uur laten bevriezen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren fillodeeg op vouwrand afsnijden. Rest van deeg terug in vriezer leggen. Uit deeg 8 driehoekjes snijden en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Deeg in midden van oven in ca. 5 minuten knapperig en goudbruin bakken. Uit vorm nemen en laten afkoelen.
Bereiden
(Als laatste onderdeel van grand dessert) semifreddo uit vorm nemen en over acht grand dessertborden verdelen. Fillodriehoekjes met poedersuiker bestrooien en in blokjes semifreddo steken. Direct serveren.
Bereiden
(Als laatste onderdeel van grand dessert) semifreddo uit vorm nemen en over acht grand dessertborden verdelen. Fillodriehoekjes met poedersuiker bestrooien en in blokjes semifreddo steken. Direct serveren.