Recept
« Terug naar recepten
Seroendeng
PT20M
Seroendeng
Een heerlijk seroendeng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Snacks
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Doriet Janssen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Seroendeng te bereiden
Laat de kokos zachtjes kleuren in de koekenpan, opletten dat het niet te bruin word. Voeg er de pinda's bij en laat ze even meebakken, dan de sjalot, suiker, knoflook en kruiden erbij doen en onder goed omscheppen even droogbakken, laten afkoelen en in een potje droog bewaren.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is lekker bij Indische gerechten zoals rendang en sambal goreng boontjes, Nasi goreng enz..