KookJij

Shoarma met kaas ovenschotel

Een heerlijk shoarma met kaas ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shoarma met kaas ovenschotel te bereiden

-De varkenslapjes mengen met de shoarmakruiden, knoflook ,kaneel en 2 eetlepels olie.
-Even een half uurtje laten trekken (langer is beter natuurlijk, maar een half uur doet het ook).
-In een koekenpan de paprika, champignons, ui even aanbakken(5 minuutjes).
-Het vlees toevoegen en ± 8 minuten bakken.
-Pan van het vuur halen en het potje milde salsa saus en de koriander erbij doen en goed doorroeren.
-De geraspte jonge kaas erdoor roeren en alles in een ovenschaal doen.
-De mozzarrela erover verkruimelen en in de voorverwarmde oven op 180°C ± 15 minuten bakken tot de kaas gesmolten is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Heb gekeken, lijkt me heerlijk, die ga ik ook eens proberen! Is qua smaak heel anders denk ik maar klinkt errug goed!:);):p
Anna

Anna zegt:
Met jouw mengsel inderdaad;) Zelf maak ik hem vaak op deze manier, zo heerlijk:D
http://www.kookjij.nl/recept-gevuld-turks-brood
apu

apu zegt:
Ja dat kan, maar misschien word dat een beetje teveel van het goede aangezien de hoeveelheid kruiden die er al inzit? Maar ik ga het zo maken en laat je weten hoe het beviel!:)
Anna

Anna zegt:
Ben benieuwd;-)
Wat ik altijd even doe, is de bodem van het brood even inkwasten met een mengsel van olie, teentje knof en een pittig rood sausje of sambal.:D
apu

apu zegt:
Oooo dat is een goed plan! Iets meer kaas erin en in punten snijden....wou het dit weekend zowiezo maken maar doe het idd eens in een turks brood! Thanx voor de tip!:p:):)
Anna

Anna zegt:
Tip;): Snij de bovenkant van een Turks brood, hol het iets uit en vul het met dit heerlijke shoarma mengsel, en dan voor ongeveer dezelfde tijd in de oven. Heerlijk!:D
Groetjes,
Anna.
KookJij.