Recept
« Terug naar recepten
Siciliaanse cocktail van kip
PT45M
Siciliaanse cocktail van kip
Een heerlijk siciliaanse cocktail van kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Siciliaanse cocktail van kip te bereiden
Snij het kippenvlees in dunne schijven. Doe de olijfolie in een kom, hak de selderij en de venkel fijn. Voeg ze bij de olie. Doe er zout en peper bij en het sap van de citroen. Meng het goed en voeg het kipvlees toe. Halveer de olijven en voeg ook deze toe. Meng weer goed en laat 1/2 uurtje staan. Roer er dan voorzichtig de mayonaise door. Schil de sinaasappels, haal de partjes uit hun schilletjes met een scherp mes. Leg een blaadje sla in een coupe, schenk er het kipmengsel bij en garneer de coupe met enkele middendoot gesneden sinaasappelpartjes. Zet in de koelkast tot vlak voor het serveren.