Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse tajine met kip
PT60M
Marokkaanse tajine met kip
Een tijdje geleden kreeg ik een hele mooie tajine van mijn broer cadeau,
maar aangezien ik daar niet de juiste hittebron voor heb stond die nog
steeds ongebruikt in een hoekje van de kelder.
Toen ik laatst van een goede collega dit authentieke recept kreeg en hij
erbij vertelde dat je dit ook prima in een hapjespan kunt bereiden, kreeg ik
het idee om het dus daarom gewoon in de pan klaar te maken maar om het
in de tajine te serveren. Zo heb ik dus niet het risico gelopen dat die mooie
tajine stuk gaat.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Mijn collega Redouane
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse tajine met kip te bereiden
- Snipper de uien en fruit die samen met de knoflook in de olijfolie.
- Voeg de kip toe, schroei deze dicht en laat het kort meebakken.
- Doe de kruiden erbij, laat deze even meebakken en roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg kokend water toe en doe het deksel erop, zet het vuur laag en laat de kip zo langzaam garen.
- Als de kip gaar is haal je het deksel eraf en voeg je de fijngesneden peterselie en schijfjes citroen toe.
- Laat het overtollige vocht inkoken.
- Als laatste voeg je de groene olijven toe.