KookJij

Sinaasappelazijn

Een heerlijk sinaasappelazijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eetkamergeluk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappelazijn te bereiden

Was/ schrob de sinaasappel en snijd de schil eraf met een dunschiller. Snijd deze vervolgens in dunnere reepjes. Pers de sinaasappel uit.
Vul een fles met de azijn, voeg het gezeefde sinaasappelsap toe en stop de reepjes schil erbij. Enkele dagen laten staan.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Vrienden van mij maken met deze azijn hun: Suhsi Hollandaise.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacques simons

jacques simons zegt:
Wel handig om even te vermelden, dat het een BIO sinaasappel moet zijn. Alle andere zitten in de schil vol met troep.
Anna

Anna zegt:
Leuk, leuk!:D:D
Knuf terug van de poezenbeesten;)
christina1

christina1 zegt:
Je voldoet precies op het goede moment aan mijn behoeft, zowel het basisrecept voor brood als voor de heerlijk ruikende sinaasappelazijn. Kusje voor L en Th.:o
lilith

lilith zegt:
Owww... Interessant. En ook niet zo heel ver bij mij vandaan. Ik zal eens bij je column gaan kijken!;)
Anna

Anna zegt:
Ja, inderdaad; van tevoren mee gemarineerd;););)en toen lekker gebakken, heerlijk!:D Ik heb in Ermelo een eendenkwekerij ontdekt, die overheerlijke eendjes verkoopt. (http://www.kookjij.nl/column-maandag-bakdag)
Groetjes,
Anna.
lilith

lilith zegt:
Klinkt goed Anna! Heb je het vlees er van tevoren mee gemarineerd, of bedoel je na het braden soort van "afgelakt" ermee? De sinaasappelsmaak en geur is natuurlijk geweldig bij eend! :p
Anna

Anna zegt:
Ook een leuk idee! De azijn is heerlijk;)
Ik heb bijv. een mengseltje gemaakt van de azijn, wat grove mosterd en kerriepoeder en daar mijn vlees(eendenpoten) mee besmeerd. Heerlijk! :D:D
lilith

lilith zegt:
Leuk! En vast en zeker lekker! Zelf heb ik enkele weken geleden aardbeienazijn gemaakt, van de laatste zomeraardbeien. Een heerlijk geurige azijn. Deze ga ik zeker ook een keertje maken. Dank! :)