Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelcarpaccio met meloen + proseccosabayon
PT25M
Sinaasappelcarpaccio met meloen + proseccosabayon
Een heerlijk sinaasappelcarpaccio met meloen + proseccosabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Nagerechten
- > Kinderen - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
255 kCal energie
5 Gram eiwit
9 Gram vet
27 Gram koolhydraten
5 Gram eiwit
9 Gram vet
27 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan Linders
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelcarpaccio met meloen + proseccosabayon te bereiden
Boen de sinaasappels schoon.
Rasp 1 eetlepel van de schil, snijd enkele sliertjes voor garnering af en zet dit apart.
Schil de sinaasappels dik en snijd ze in dunne plakken.
Leg ze in een cirkel op 4 borden.
Sprenkel de likeur erover en maal er een vleugje peper over.
Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in blokken, parten of steek er bolletjes uit.
Leg de meloen in het midden van de sinaasappels.
Klop voor de sabayon de eierdooiers met de suiker lichtgeel en romig.
Zet de kom op een pan heet water zodat de bodem het hete water niet raakt.
Giet de Prosecco er in een straaltje bij en klop stevig circa 10 minuten tot het mengsel gebonden en schuimig is.
DE SAUS MAG NIET KOKEN !
Klop de de sinaasappelrasp erdoor.
Giet de lauwwarme saus over de meloen en garneer met sinaasappelschilletjes.
Rasp 1 eetlepel van de schil, snijd enkele sliertjes voor garnering af en zet dit apart.
Schil de sinaasappels dik en snijd ze in dunne plakken.
Leg ze in een cirkel op 4 borden.
Sprenkel de likeur erover en maal er een vleugje peper over.
Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in blokken, parten of steek er bolletjes uit.
Leg de meloen in het midden van de sinaasappels.
Klop voor de sabayon de eierdooiers met de suiker lichtgeel en romig.
Zet de kom op een pan heet water zodat de bodem het hete water niet raakt.
Giet de Prosecco er in een straaltje bij en klop stevig circa 10 minuten tot het mengsel gebonden en schuimig is.
DE SAUS MAG NIET KOKEN !
Klop de de sinaasappelrasp erdoor.
Giet de lauwwarme saus over de meloen en garneer met sinaasappelschilletjes.