Recept
« Terug naar recepten
Rode curry met biefstukpuntjes
PT30M
Rode curry met biefstukpuntjes
Het grappige aan deze curry is dat (bijna) alle ingredienten rood van kleur zijn. Rood vlees, rode curry, rode peper, rode uien, rode paprika en tomaatjes. Misschien vind je dat het er saai uitziet, maar de smaak is verre van dat. Ik heb wat suiker en bouillon toegevoegd om de scherpe kantjes van de curry af te halen want niet iedereen is op erg pittig gesteld. De kokosmelk maakt het heerlijk romig.
Ook heerlijk is om het met wilde rijst te serveren. Je kunt er natuurlijk ook Thai Jasmin of Basmati rijst bij serveren, maar neem in elk geval geen gewone witte snelkookrijst want daar zit erg weinig smaak aan.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode curry met biefstukpuntjes te bereiden
- Hak de knoflook en peper fijn, snij de ui en de paprika en snij de tomaatjes in vieren, kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Verwarm olie in een wok en bak hierin de knoflook met de peper, voeg de currypasta toe en bak deze eventjes mee.
- Doe er daarna de kokosmelk, de bouillon en de suiker bij.
- Dan gaan de uien en de paprika erbij.
- Bak intussen de biefstukpuntjes (5 min) in een andere wok of hapjespan.
- Voeg de tomaatjes en de biefstukpuntjes toe aan het geheel in de wok.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Heerlijk met wilde rijst. Je kunt ook Thai Jasmin of Basmati rijst nemen.