Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelcitroen-curd
PT30M
Sinaasappelcitroen-curd
Een heerlijk sinaasappelcitroen-curd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Sinaasappelcitroen-curd te bereiden
- Rasp de schil van de citroenen en de sinaasappels en pers het sap eruit (ca. 12 eetlepels).
- Laat de eidooiers en de suiker au bain marie samensmelten. Klop het mengsel tot een gladde zachtgele massa.
- Voeg al roerend de citrusschilletjes en het sap toe. Blijf kloppen en voeg blokje per blokje de boter toe.
- Blijf gedurende ongeveer 20 minuten het mengsel goed kloppen tot het is ingedikt. Laat het vooral niet koken, anders gaan de eidooiers schiften.
- Giet de curd in gesteriliseerde potjes en sluit ze af.
- Laat de eidooiers en de suiker au bain marie samensmelten. Klop het mengsel tot een gladde zachtgele massa.
- Voeg al roerend de citrusschilletjes en het sap toe. Blijf kloppen en voeg blokje per blokje de boter toe.
- Blijf gedurende ongeveer 20 minuten het mengsel goed kloppen tot het is ingedikt. Laat het vooral niet koken, anders gaan de eidooiers schiften.
- Giet de curd in gesteriliseerde potjes en sluit ze af.