Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelkwarktaart met aardbeien
PT40M
Sinaasappelkwarktaart met aardbeien
Een heerlijk sinaasappelkwarktaart met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelkwarktaart met aardbeien te bereiden
Doe ± 1/4 l koud water in een kom en leg de blaadjes gelatine er een voor een in.
Pers de sinaasappelhelft uit.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Snij 150 g aardbeien in kleine stukjes.
Doe de biscuitjes in een plastic zak en knoop deze dicht.
Rol met een deegroller over de biscuitjes, zodat ze verkruimelen.
Doe de kruimels in een kom.
Doe de boter of margarine in een pannetje en laat deze op zacht vuur smelten.
Roer de gesmolten boter of margarine en de jam door de kruimels.
Vet een kleine springvorm (doorsnede 18 cm) in met een beetje boter of olie.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk het goed aan.
Doe de kwark in een kom.
Roer ± 85 g basterdsuiker erdoor.
Doe het sinaasappelsap in en pannetje en verwarm dit op zacht vuur totdat er een beetje damp afkomt.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het warme sinaasappelsap.
Blijf roeren totdat er geen gelatine meer te zien is.
Roer het sinaasappelsap door de kwark.
Schep de stukjes aardbei erdoor.
Klop in een kom de slagroom met 15 g basterdsuiker stijf met een mixer.
Schep het kwarkmengsel door de slagroom.
Schep het kwarkroommengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de taart in de koelkast in ± 3 uur stijf worden.
Snij de rest van de aardbeien door en garneer hiermee de bovenkant van de taart.
Pers de sinaasappelhelft uit.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Snij 150 g aardbeien in kleine stukjes.
Doe de biscuitjes in een plastic zak en knoop deze dicht.
Rol met een deegroller over de biscuitjes, zodat ze verkruimelen.
Doe de kruimels in een kom.
Doe de boter of margarine in een pannetje en laat deze op zacht vuur smelten.
Roer de gesmolten boter of margarine en de jam door de kruimels.
Vet een kleine springvorm (doorsnede 18 cm) in met een beetje boter of olie.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk het goed aan.
Doe de kwark in een kom.
Roer ± 85 g basterdsuiker erdoor.
Doe het sinaasappelsap in en pannetje en verwarm dit op zacht vuur totdat er een beetje damp afkomt.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het warme sinaasappelsap.
Blijf roeren totdat er geen gelatine meer te zien is.
Roer het sinaasappelsap door de kwark.
Schep de stukjes aardbei erdoor.
Klop in een kom de slagroom met 15 g basterdsuiker stijf met een mixer.
Schep het kwarkmengsel door de slagroom.
Schep het kwarkroommengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de taart in de koelkast in ± 3 uur stijf worden.
Snij de rest van de aardbeien door en garneer hiermee de bovenkant van de taart.
José zegt:
Lijkt me erg lekker....!
En niet zo moeilijk..!
Ga ik 'n keer proberen!:p