Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelmarmelade
PT60M
Sinaasappelmarmelade
Een heerlijk sinaasappelmarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker voor later.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelmarmelade te bereiden
Laat de schoongeborstelde vruchten enige uren in het water staan om te weken. Kook ze vervolgens 1/2 uur in het weekwater zachtjes gaar. Snijd de vruchten in vieren, haal er het vruchtvlees uit, verwijder de velletjes, pitten en witte vezels en snijd de schillen in zeer dunne, lange reepje. Voeg vruchtvlees, schilletjes en suiker bij het kookvocht en laat het in een goed geemailleerde pan zonder deksel, inkoken, totdat een druppel ervan op een koud bordje niet neer uitvloeit. Doe dan de jam, zo heet mogelijk, in goed met sodawater en daarna met heet water omgespoelde potten. Vul ze tot de bovenste rand en sluit de potten daarna goed af.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willy zegt:
Ik pers ze uit en doe het sap met het water in een pan met de vellen van het persen voor de pectine en de in zeer dunne reepjes gesneden schil. Lekker lang laten koken en op het laatst de suiker gewone of rietsuiker, ook kan je geleisuiker gebruiken maar dan kort koken tot gewenste dikte.
ik maak het elk jaar, en succes verzekerd:p
rmascini zegt:
willy zegt: