Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelparfait met gebakken physalissen
PT60M
Sinaasappelparfait met gebakken physalissen
Een heerlijk sinaasappelparfait met gebakken physalissen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelparfait met gebakken physalissen te bereiden
Klop de eierdooiers "au bain marie" wit schuimig.
Dan kloppen en sinaasappelextract toevoegen.
Vervolgens de lobbige room (opgeklopt, yoghurtdikte) er voorzichtig luchtig door roeren.
Doe de massa in ronde vormpjes of koffiekopjes en vries dit in.
Physalissen in een pan met een paar druppeltjes neutrale olie(bijvoorbeeld arachide) licht aanbakken.
De honing en schil toevoegen.
Afblussen met mandarin napoleon en sinaasappelsap.
Presentatie:
Plaats de sinaasappelparfait op een bedje van gebakken physalissen met saus, midden op het bord.
Garneer het geheel af met stukjes gekonfijte sinaasappelschil en één physalis
Dan kloppen en sinaasappelextract toevoegen.
Vervolgens de lobbige room (opgeklopt, yoghurtdikte) er voorzichtig luchtig door roeren.
Doe de massa in ronde vormpjes of koffiekopjes en vries dit in.
Physalissen in een pan met een paar druppeltjes neutrale olie(bijvoorbeeld arachide) licht aanbakken.
De honing en schil toevoegen.
Afblussen met mandarin napoleon en sinaasappelsap.
Presentatie:
Plaats de sinaasappelparfait op een bedje van gebakken physalissen met saus, midden op het bord.
Garneer het geheel af met stukjes gekonfijte sinaasappelschil en één physalis