Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelsoufflé
PT30M
Sinaasappelsoufflé
Een heerlijk sinaasappelsoufflã© recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelsoufflé te bereiden
De sinaasappels doormidden snijden.Enkele helften uitpersen en het sap zeven,tot er 125-150 ml.sap is verkregen.Met een scherp mes alle sinaashelften volledig uithollen.De 8 sinaasappelbakjes op een ingevette schaaltje plaatsen.De eieren splitsen.In een kom de dooiers met de maïzena,3 el.sinaasappelsap en citroenrasp losroeren.De oven voorverwarmen op 200C.In een pannetje de rest van het sap met 2 el.suiker aan de kook brengen.Al roerend het eierdooiermengsel hierbij schenken.Zodra de vla is gebonden de pan van het vuur halen.In een kom de eiwitten met de rest van de suiker zeer stijf slaan.De sinaasappelvla door de eiwitten spatelen en het mengsel over de sinaasappelbakjes verdelen.De bakjes 10 min.in het midden van de oven plaatsen.Direct serveren.