Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Courgetteschijfjes
PT45M
Gebakken Courgetteschijfjes
Je kunt het serveren als appetizer bij de borrel of als bijgerecht bij een maaltijd of als voorafje.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Warm
- > Hapjes - Amuse
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Courgetteschijfjes te bereiden
1).Doe de maizena met de schijfjes courgette in een plastic zak en schud die voorzichtig, met het doel om alle schijfjes te voorzien van een laagje maizena.
2)Voeg het gemalen zeezout, de peper, de chilipeper en de knoflook bij elkaar en verdeel dat in 2 porties.
3).Doe nu de courgette schijfjes in de geklutste eieren en daarna in het bord met de panco. Doe dat nog eens voor een tweede maal en leg dan de schijfjes in een enkele laag op het bakpappier in het bakblik.
4).Strooi dan de helft van de zout-kruidenmix met behulp van een theezeefje over de schijfjes op het bakblik en spray vervolgens met olie uit de spray-bus.
5).Doe dan de bakplaat in de oven en bak totdat de schijfjes beginnen te bruinen.
6).Haal het geheel uit de oven, keer de schijfjes op de andere zijde en bestrooi met behulp van een theezeefje de tweede helft met het zout-kruiden mengsel en schuif het geheel weer voor 4 - 5 minuten terug in de oven.
7).Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
8).Ondertussen is de sriracha en de knoflook goed doorgeroerd in de mayonaise.
9).Serveer de de courgette schijfjes met de mayonaise.
2)Voeg het gemalen zeezout, de peper, de chilipeper en de knoflook bij elkaar en verdeel dat in 2 porties.
3).Doe nu de courgette schijfjes in de geklutste eieren en daarna in het bord met de panco. Doe dat nog eens voor een tweede maal en leg dan de schijfjes in een enkele laag op het bakpappier in het bakblik.
4).Strooi dan de helft van de zout-kruidenmix met behulp van een theezeefje over de schijfjes op het bakblik en spray vervolgens met olie uit de spray-bus.
5).Doe dan de bakplaat in de oven en bak totdat de schijfjes beginnen te bruinen.
6).Haal het geheel uit de oven, keer de schijfjes op de andere zijde en bestrooi met behulp van een theezeefje de tweede helft met het zout-kruiden mengsel en schuif het geheel weer voor 4 - 5 minuten terug in de oven.
7).Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
8).Ondertussen is de sriracha en de knoflook goed doorgeroerd in de mayonaise.
9).Serveer de de courgette schijfjes met de mayonaise.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Witte wijn gaat hier goed bij. Denk ook aan champagne, cava, crêmant, of prosecco.
Nadine zegt:
Gr. Nadine | KookJij