Recept
« Terug naar recepten
Sinaszalm
PT30M
Sinaszalm
Een heerlijk sinaszalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaszalm te bereiden
Kook het sinaasappelsap op half hoog vuur, leg de zalm in het ingekookte sap en laat 20 minuten staan. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en fruit deze in de olie. Voeg de in stukken gehakte olijven toe en bak kort mee. Neem de pan van het vuur en meng de couscous door het mengsel. Voeg de kokende bouillon toe, roer goed door en plaats een deksel op de pan. Laat het geheel staan tot de zalm gaar is. Meng dan de fijngehakte munt en het sap van de citroen door de couscous.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
astrid7 zegt:
Anna zegt:
doordat de zalm in het gekookte sap wordt gelegd, gaart de zalm op die manier rustig door. Het vuur kan dus uit.
Groetjes,
Anna.
KookJij.