Recept
« Terug naar recepten
Sinterklaascake zonder boter
PT100M
Sinterklaascake zonder boter
Een heerlijk sinterklaascake zonder boter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinterklaascake zonder boter te bereiden
Als eerste verwarmt U de oven voor op 180 graden. Meng dan het cakemeel, de basterdsuiker en de speculaaskruiden met de karnemelk. Zorg dat u er een mooi beslag van maakt. Doe het beslag in het ingevette cakeblik (van 24 cm.) en zet het blik in het midden van de oven. Bak de cake in ongeveer anderhalf uur gaar. Laat de cake afkoelen om het daarna in plakken te snijden.
Tip 1: omdat er in de Sinterklaascake geen boter wordt toegevoegd bevat deze cake bijna geen vet.
Tip 2: ter variatie kunt U eventueel ook rozijnen en krenten aan het recept toevoegen.
Tip 1: omdat er in de Sinterklaascake geen boter wordt toegevoegd bevat deze cake bijna geen vet.
Tip 2: ter variatie kunt U eventueel ook rozijnen en krenten aan het recept toevoegen.
dorothy zegt: