Recept
« Terug naar recepten
siu mai
PT40M
siu mai
Een heerlijk siu mai recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe siu mai te bereiden
Breng in een pan ruim water aan de kook en dompel de kool hierin 1 min onder,zodat hij slap wordt.Spoel de kool onder koud water in een zeef,laat goed uitlekken en druk er evt nog wat vocht uit.Meng het gehakt met de kool,sjalot,knoflook,gember,vijfkruidenpoeder en zout en peper naar smaak.Vul en vouw de velletjes zoals hieronder beschreven.Stoom de dumplings 5 min in een stoommandje of frituur ze 5 min.