Recept
« Terug naar recepten
Sjalottenconsommé
PT120M
Sjalottenconsommé
Een heerlijk sjalottenconsommé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les Copain Culinaires
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sjalottenconsommé te bereiden
Pel de sjalotjes, 6 sjalotjes zeer fijn snipperen en apart houden. De rest van de sjalotjes in ringen snijden
De slagroom half stijf kloppen. Crème Fraîche erdoor kloppen. Koud wegzetten
In een soeppan olie verhitten. Sjalotringen ± 5 minuten goudbruin bakken. Sherry erover schenken. Fond erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillon afgedekt 2 uur laten trekken
Gesnipperde sjalotjes in andere pan doen, met een weinig vocht heel even garen. Zeef op de pan zetten. Bouillon door zeef op de gesnipperde sjalotjes schenken. Bouillon op smaak brengen met zout en zwarte peper
De gekookte sjalotringen worden niet meer gebruikt
De slagroom half stijf kloppen. Crème Fraîche erdoor kloppen. Koud wegzetten
In een soeppan olie verhitten. Sjalotringen ± 5 minuten goudbruin bakken. Sherry erover schenken. Fond erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillon afgedekt 2 uur laten trekken
Gesnipperde sjalotjes in andere pan doen, met een weinig vocht heel even garen. Zeef op de pan zetten. Bouillon door zeef op de gesnipperde sjalotjes schenken. Bouillon op smaak brengen met zout en zwarte peper
De gekookte sjalotringen worden niet meer gebruikt
Els Meeuwsen zegt: