Als er geen ayran bij wordt gedronken, kies dan voor een fruitige rode wijn of roséwijn.
Als je het netjes wildoen : schuif de ingredienten van de pennen op de 4 porties pilav en serveer dus zonder pennen.
Recept
« Terug naar recepten
Sjisj Kebab
PT150M
Sjisj Kebab
Sjisj = Sis = stok.
Kebab = gebakken vlees.
Dus Sjisj Kebab = gebakken vlees op een stokje,alhoewel de echte kebab niet aan pennen geserveerd hoort te worden.Kebab is meestal lamsvlees,maar kan ook kalfsvlees zijn of kippevlees.De typische drank hierbij is "ayran" en dat is grof gezegd 1 deel yoghurt + 3 delen water + mespunt zout
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Mevrouw Yildrin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sjisj Kebab te bereiden
- Bestrooi het vlees met iets zeezout en veel vers gemalen peper.
- Maak de marinade : roer in een kom 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 4 gesnipperde uien, 2 uitgeknepen teentjes knoflook, 1 gesnipperd blad laurier, de helft van het takje thijm.
- Doe het vlees in de marinade en werk het goed door elkaar en laat het afgedekt een paar uur staan in de koelkast.
- Rijg dan de pennen vol om en om en om met stukje vlees, tomaatje, sjalotjei, aubergine,s tukje paprika, enz.
- De PILAV : ruit 4 sjalotten in de resterende eetlepel olijfolie, voeg de rijst toe, de knoflook en wat paprika en roer tot alle rijstkorrels bedekt zijn met olie.
- Voeg dan het water toe, de rozijnen en het amandelschaafsel en breng dat aan de kook. Zet dan in een oven die op 90 graden Celsius staat. Daaar blijft het ongeveer 20 minuten in.
- Intussen kunnen de pennen op de gloeiend hete BBQ gelegd worden (of wordt er een andere vuurbron gebruikt?)
- Op de gloeiend het BBQ duurt het zo'n 5 - 8 minuten alvorens het vlees gaar is. Smeer wel geregeld het vlees op de pennen in met de marinade.
- Geef er een tomaten-komkommer salade bij.