KookJij

Skreifilet .. winter kabeljauw met zijn garnituren

Een heerlijk skreifilet .. winter kabeljauw met zijn garnituren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Skreifilet .. winter kabeljauw met zijn garnituren te bereiden

Oven voorverwarmen op combi op 200°C.
Vis goed insmeren met olijfolie en kruiden met viskruiden.
Leg deze in een vuurvaste schotel goed ingesmeerd met olijfolie, bestrooi de vis met amandelen en een beetje witte wijn. Bak deze ± 20 min.
Groenten: spruiten aanbakken in olijfolie, voeg de courgette, tomaatjes, sjalotjes toe en de kruiden en witte wijn, laat even sudderen op laag vuur, alles moet wel beetgaar blijven.
Saus: Haal het vocht van de vis uit de vuurvaste schotel doe deze in een maatbeker voeg rucola, amandelen en honing toe, mix dit alles, indien nodig bijbinden.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jolanda

Jolanda zegt:
Ik ben benieuwd, het klinkt erg lekker!

Binnenkort maar is maken :-)
Jan

Jan zegt:
>
> Ingredienten:
> 2 skrei filets blijkbaar een winter kabeljauw ± 400 g
^^^^^^^^^
Geweldig

[Schnipp]

--
Jan