Dit is een heerlijk bijgerecht, maar kan ook als tussengerechtje, voorgerechtje of bij een buffet of bbq geserveerd worden.
Ook lekker met Griekse Yoghurt of met crème fraîche i.p.v kwark .
Recept
« Terug naar recepten
Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.
PT30M
Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.
Een heerlijk en slank , vegetarisch bijgerecht ( of voor of tussengerechtje)
met slechts 105 kcal per persoon, gemaakt met trostomaten uit onze eigen
regio.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven. te bereiden
- Snij de kapjes van de tomaten af en snij de kapjes fijn.
- Hol de tomaten uit en bestrooi ze van binnen lichtjes met wat peper en zout.
- Hak oregano, dille en peterselie fijn en roer deze kruiden samen met de fijn gesneden kapjes en de helft van de geraspte kaas door de kwark.
- Vul er de tomaten mee en bestrooi de bovenkant met nog wat geraspte kaas.
- Zet ze voor 15-17 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Garneer met nog wat gemalen peper en peterselie.