Ik heb het gerecht maar "slordige spiegeleitjes speciaal " genoemd, omdat
2 eitjes niet mooi als spiegeleitjes in de schaal terecht kwamen.
Eenvoudig lunchgerecht, dat maar weinig aandacht verdient.
( behalve de eitjes dan....) Het gerecht staat voordat er 10 minuten
verstreken zijn al in de oven.
Lekker op een stevig sneetje bruin volkoren brood dat net uit de
broodrooster komt.
Recept
« Terug naar recepten
" Slordige " Spiegeleitjes Speciaal uit de oven.
PT30M
" Slordige " Spiegeleitjes Speciaal uit de oven.
Met een kop groente of tomatensoep vooraf en een toetje na is deze schotel
ook prima te gebruiken als hoofdgerecht.
Kijk zelf even hoe " hard " je de dooier wil hebben. Dan mag het gerecht
iets minder lang in de oven, als de kaas maar een lekker bruin kleurtje
gekregen heeft
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe " Slordige " Spiegeleitjes Speciaal uit de oven. te bereiden
- Vet een ovenschaal in met boter. Beleg deze schaal met de plakjes ontbijtspek of bacon.
- Breek 4 eitjes op het spek en klop het vijfde eitje los met een scheut kookroom , gemalen peper naar smaak en de geknipte bieslook.
- Verdeel dit mengsel over het spek en de eitjes. Bestrooi met de pecorino ( of andere geraspte kaas naar smaak) Zet de schaal voor circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Rooster 2 sneetjes bruin brood naar keuze, halveer de schotel en leg op elk sneetje een helft . Bestrooi met wat vers gesnipperde bladpeterselie en geniet.