Recept
« Terug naar recepten
Sneeuwwitte chocoladetruffels
PT20M
Sneeuwwitte chocoladetruffels
Een heerlijk sneeuwwitte chocoladetruffels recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Margriet - A. Hoogenboom
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sneeuwwitte chocoladetruffels te bereiden
Voor 16 truffels:
Vulling:
Mix de kokos, suiker en ricotta kaas in een kom en vorm er een deeg van.
Verdeel in 16 porties.
Rol van elke portie een balletje en druk 1 amandel in het midden van elk balletje.
Leg 20 minuten in de vriezer om af te koelen.
Ganache:
Doe de witte chocola in een grote rvs kom en zet die op een sauspan met nauwelijks kokend water.
Terwijl de chocola smelt, roer je de room erdoor.
Gebruik een cocktailprikker of vork om de truffels in de chocola te dopen.
Leg de in chocola gedoopte truffels op een bakplaat.
Strooi de overgebleven kokos over de truffels op het moment dat de chocola nog gesmolten is.
Koel af in de koelkast tot de chocoladelaag is gestold.
Vulling:
Mix de kokos, suiker en ricotta kaas in een kom en vorm er een deeg van.
Verdeel in 16 porties.
Rol van elke portie een balletje en druk 1 amandel in het midden van elk balletje.
Leg 20 minuten in de vriezer om af te koelen.
Ganache:
Doe de witte chocola in een grote rvs kom en zet die op een sauspan met nauwelijks kokend water.
Terwijl de chocola smelt, roer je de room erdoor.
Gebruik een cocktailprikker of vork om de truffels in de chocola te dopen.
Leg de in chocola gedoopte truffels op een bakplaat.
Strooi de overgebleven kokos over de truffels op het moment dat de chocola nog gesmolten is.
Koel af in de koelkast tot de chocoladelaag is gestold.