Ik heb in de loop der jaren heel wat recepten verzameld uit allerhande bladen, van familie en tegenwoordig internet.
Dit is een recept wat alweer een tijd geleden is dat ik het gemaakt hebt maar waarvan ik direct dacht: dat is die appeltaart die nooit mislukte en supersnel te maken was.
Recept
« Terug naar recepten
Snelle appeltaart
PT40M
Snelle appeltaart
Een heerlijk snelle appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Veldmuis 8
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Spar receptenboekje 1-2007
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle appeltaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een lage taartvorm in en bekleed de vorm met ¾ van het croissant-deeg. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Schep de stukjes appel met de rozijnen, de custardpoeder en de kaneel door de appelvlaaivulling.
Schep de appelvlaaivulling in de taartbodem. Snijd van het overgebleven deeg lange repen van 1 cm breed en leg deze over de taart. Druk de repen aan de zijkant vast.
Bak de taart in het midden van de oven in ± 20-30 min. gaar. Bestrijk de taart direct uit de oven met de abrikozenjam en laat de taart afkoelen.
Vet een lage taartvorm in en bekleed de vorm met ¾ van het croissant-deeg. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Schep de stukjes appel met de rozijnen, de custardpoeder en de kaneel door de appelvlaaivulling.
Schep de appelvlaaivulling in de taartbodem. Snijd van het overgebleven deeg lange repen van 1 cm breed en leg deze over de taart. Druk de repen aan de zijkant vast.
Bak de taart in het midden van de oven in ± 20-30 min. gaar. Bestrijk de taart direct uit de oven met de abrikozenjam en laat de taart afkoelen.
Lil zegt:
We zitten nu in April 2012. Ik vraag me wanneer de foto geplaatst word.
Ik ben benieuwd!
Groeten,
Lil