KookJij

Snelle citroentaartjes

Een heerlijk snelle citroentaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle citroentaartjes te bereiden

Oven voorverwarmen op 175°C
De citroenen goed wassen en rondom raspen. Alleen het gele schilletje gebruiken (de witte schil is erg bitter). Daarna doormidden snijden en uitpersen.
De eieren los kloppen en de slagroom erbij doen. Ook de suiker en de citroenrasp en sap erbij en zorgen dat het een egaal mengsel wordt.
Bakjes of taartvormpjes waar je in gaat bakken goed invetten. De filodeeg in vierkanten snijden. Vier deegplakjes per taartje gebruiken. Drie van de deegplakjes met boter inkwasten en als laatste het niet beboterde plakje erop leggen. Het citroen-ei mengsel verdelen over de taartjes en 20-25 minuten in de oven bakken (hetelucht 175°C). Baktijd is afhankelijk van de soort vormpjes die gebruikt worden (steen en glas duurt langer dan metalen vormpjes)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

robmar

robmar zegt:
Tania,
Graag de diameter en hoogte van de vormpjes? a.u.b.