Recept
« Terug naar recepten
Snelle pasta met kip, tomaatjes, mozzarella en (rode)pesto
PT20M
Snelle pasta met kip, tomaatjes, mozzarella en (rode)pesto
De tomaatjes, mozzarella en pesto geven deze pasta een lekker Italiaans en zomers karakter.
Snel op tafel als je van je werk thuiskomt maar evengoed toch heel lekker.
Ik heb hier rode pesto gebruikt maar je zou ook groene pesto kunnen gebruiken, de smaak is dan natuurlijk wel weer iets anders. Ook kun je de rode pasta die ik heb gebruikt vervangen door andere.
Vergeet niet om er wat basilicum blaadjes op te doen en wat Grana Padano overheen te raspen dat maakt het geheel NOG lekkerder
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle pasta met kip, tomaatjes, mozzarella en (rode)pesto te bereiden
- Snij de kipfilet in blokjes, snij de mozzarella in kleine blokjes, snij de ui in halve ringen, snij de kers tomaatjes doormidden, hak de knoflook, rasp zoveel Grana Padano als je denkt nodig te hebben, pluk een handvol basilicum blaadjes.
- Kook de pasta al dente en laat hem uitlekken, giet er een beetje olijfolie overheen en schep dat door de pasta zodat die niet gaat plakken.
- Fruit de knoflook in wat olijfolie, doe eerst de kip erbij en daarna de uien erbij.
- Voeg dan de pesto en de tomaatjes toe.
- Als laatste de mozzarella en de pasta.
- Dien op met de geraspte kaas en de basilicum blaadjes.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met Italiaans focaccia brood