KookJij

Snelle runderstoofpot met aardappelpuree

Een heerlijk snelle runderstoofpot met aardappelpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle runderstoofpot met aardappelpuree te bereiden

1. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne plakjes en snijd deze ieder ook nog eens in vieren. Pureer de tomatenblokjes (met sap!) met een staafmixer glad.
2. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de ui met de runderreepjes goudbruin. Voeg daarna de plakjes wortel, de gepureerde tomatenblokjes, het bouillonblokje, de laurier en 100 ml water toe. Laat het vlees op laag vuur minimaal 20 minuten met de deksel schuin op de pan stoven en breng op smaak met peper. (Haal de laurierblaadjes uit de pan en gooi ze weg).
3. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af en stamp ze met een stamper fijn (of in een pureeknijper). Verhit wat melk in een pannetje en roer deze met de gepureerde aardappelen tot een mooie aardappelpuree.
4. Serveer de runderstoof met de aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

w.porck

w.porck zegt:
Zo simpel, we denken altijd moeilijk want dat is lekkerder maar zie hier, niet te overtreffen, bedankt Yvonne. Willem:p:D