Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Soep: Erwtensoep 19 januari 2013
PT40M
Soep: Erwtensoep 19 januari 2013
Een heerlijk soep: erwtensoep 19 januari 2013 recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: Erwtensoep 19 januari 2013 te bereiden
Spek krokant aanbakken in een ketel.
Verwijder het spek uit de ketel en bak hier de ajuin grof gesneden en aardappelen evenzeer grof gesneden aan, voeg een beetje bouillon toe er roer alles goed onder elkaar.
Voeg de erwten toe (hou 200 gr erwten aan de kant) en laat op een zacht vuur sudderen, voeg regelmatig de bouillon toe. Mix de soep en warm zeer goed op.
Rookworst in schijven snijden.
Beleg de sneden brood met rookworst, kaas, een deel erwten, zet onder de grill.
Voeg het spek en rookworst bij de soep evenzeer de erwten.
Serveer deze soep zeer heet met het broodje.
Verwijder het spek uit de ketel en bak hier de ajuin grof gesneden en aardappelen evenzeer grof gesneden aan, voeg een beetje bouillon toe er roer alles goed onder elkaar.
Voeg de erwten toe (hou 200 gr erwten aan de kant) en laat op een zacht vuur sudderen, voeg regelmatig de bouillon toe. Mix de soep en warm zeer goed op.
Rookworst in schijven snijden.
Beleg de sneden brood met rookworst, kaas, een deel erwten, zet onder de grill.
Voeg het spek en rookworst bij de soep evenzeer de erwten.
Serveer deze soep zeer heet met het broodje.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
peterbeug zegt:
Anna zegt:
En idd, er gaat varkensvlees in, zoals; een poot/hamschijf, krabbetjes, schouderkarbonades, wat men maar lekker vindt.:D;):p
XX
derbyke zegt:
Liske zegt: