Recept
« Terug naar recepten
Soep van aardbeien onder een hoedje van (zie opm)
PT60M
Soep van aardbeien onder een hoedje van (zie opm)
Een heerlijk soep van aardbeien onder een hoedje van (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van aardbeien onder een hoedje van (zie opm) te bereiden
Pureer 625 gram van de aardbeien in de foodprocessor met de poedersuiker, het citroensap en de aardbeienlikeur.
Zeef de puree.
Verdeel in 5 soepkommen de resterende aardbeien en de blauwe bessen en giet de aardbeiensoep erop.
BLIJF MINSTENS 1,5 CM. ONDER DE RAND VAN DE KOM.
Verwarm de oven voor tot 200 graden C.
Steek uit het bladerdeeg 5 ronde plakken, iets groter dan de doorsnee van de soepkommen.
Bestrijk rondom 1 cm. brede rand met koud water.
Leg de deeglapjes met de bestreken kant naar beneden op de soepkommen.
Zet de soepkommen ca 20 min. op een koele plaats.
Bestrijk de deeglapjes met losgeklopt ei (let op dat er géén ei over de rand glijdt!) en strooi de poedersuiker- en kristalsuiker erover.
Prik enkele gaatjes in het bladerdeeg.
Zet de kommen ca 20 min. in de oven tot het deeg gaar en de suiker gekarameliseerd is.
Zet de kommen op grote borden en garneer met de fijngesneden munt.
Zeef de puree.
Verdeel in 5 soepkommen de resterende aardbeien en de blauwe bessen en giet de aardbeiensoep erop.
BLIJF MINSTENS 1,5 CM. ONDER DE RAND VAN DE KOM.
Verwarm de oven voor tot 200 graden C.
Steek uit het bladerdeeg 5 ronde plakken, iets groter dan de doorsnee van de soepkommen.
Bestrijk rondom 1 cm. brede rand met koud water.
Leg de deeglapjes met de bestreken kant naar beneden op de soepkommen.
Zet de soepkommen ca 20 min. op een koele plaats.
Bestrijk de deeglapjes met losgeklopt ei (let op dat er géén ei over de rand glijdt!) en strooi de poedersuiker- en kristalsuiker erover.
Prik enkele gaatjes in het bladerdeeg.
Zet de kommen ca 20 min. in de oven tot het deeg gaar en de suiker gekarameliseerd is.
Zet de kommen op grote borden en garneer met de fijngesneden munt.
bobbeltje zegt: