Recept
« Terug naar recepten
Soep van bloemkool
PT30M
Soep van bloemkool
Een soepje doodgewoon maar toch feestelijk gepresenteerd.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van bloemkool te bereiden
- Verwijder de groene bladeren van de bloemkool snij de bloemkool in grove stukken houd enkele roosjes apart voor afgarnering. Aardappel grof snijden evenzeer de ajuin. Stoof deze groenten aan in een beetje boter vervolgens de bouillon toevoegen laat op een middelmatig vuur sudderen. Verwarm de oven op 180 gr leg de roosjes bloemkool in een vuurvast kommetje beleg deze met de goede boter en kaas bestrooi er een beetje chapelure over laat deze krokant garen. Mix de soep en breng opnieuw aan de kook. Neem een bord in het midden de gegratineerde bloemkool rondom de soep verdelen. Garneer af met de mosterd, bieslook, tomaat concasé en een beetje fijn gesneden kaas.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerda Lamers zegt:
Hilde Dumont zegt: