Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: bouletten met bloemkool in tomatensaus met natuuraardappelen
PT40M
Dagschotel: bouletten met bloemkool in tomatensaus met natuuraardappelen
Simpele dagschotel het oog wil ook wat.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: bouletten met bloemkool in tomatensaus met natuuraardappelen te bereiden
- Bereiding saus: Stoof de sjalotjes en bloemkool even aan in een beetje boter voeg de kruiden, gehakte tomaten, tomatenpuree en kaas toe. Laat op een zacht vuur sudderen als laatste de peterselie toevoegen.
- Bereiding vlees: Gehakt mengen met het ei, chapelure, kruiden en de kleine bloemkoolroosjes. Maak er balletjes van en bak deze gaar aan in boter.
- Aardappelen in vier snijden deze beetgaar koken in licht gezouten water. Bloemkool met kurkuma beetgaar koken. Serveer alles op bord en werk af met grof gemalen kaas en peterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.