Recept
« Terug naar recepten
Soep van bospaddenstoelen
PT40M
Soep van bospaddenstoelen
Een heerlijk soep van bospaddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van bospaddenstoelen te bereiden
Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de ui, 1 minuut.
Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidentuiltje toe. Voeg zout en peper toe.
Sluit de pan af met een deksel. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
Bak de paddenstoelen 3 minuten in een pan.
Voeg de paddenstoelen toe aan de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
Verhit de bacon 2 minuten in de magnetron. Breek in stukjes.
Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer met stukjes bacon en de gesnipperde dille.
Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidentuiltje toe. Voeg zout en peper toe.
Sluit de pan af met een deksel. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
Bak de paddenstoelen 3 minuten in een pan.
Voeg de paddenstoelen toe aan de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
Verhit de bacon 2 minuten in de magnetron. Breek in stukjes.
Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer met stukjes bacon en de gesnipperde dille.