Recept
« Terug naar recepten
Bacon-gehaktrolletjes gevuld met een reepje kaas
PT10M
Bacon-gehaktrolletjes gevuld met een reepje kaas
Om weer eens iets anders te eten dan een gewone gehaktbal. De bacon in de koelkast moest eigenlijk op en kaas is er eigenlijk altijd. De rolletjes vielen goed in de smaak. Ik heb er geen saus bij gemaakt, maar ik bedacht dat een sausje erbij wel lekker zou zijn.
Bij "leuke tips" staan een paar sauzen vermeld die er lekker bij zijn.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bacon-gehaktrolletjes gevuld met een reepje kaas te bereiden
- Gehakt kruiden met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder en kerriepoeder. Meng het paneermeel en de melk door het gekruide gehakt. Vorm hiervan 4 ballen die je plat druk. Leg in het midden van de plak gehakt het reepje kaas. Vouw het gekruide gehakt eromheen zodat een mooi rolletje ontstaat.
- Pak het gehaktrolletje in de bacon. Eerst twee halve plakjes naast elkaar over de smalle kant en dan één lange over de brede kant.
- Olie verhitten in de koekenpan en de rolletjes, eerst met de opening van de bacon naar beneden aanbraden. Plm. 10 tot 15 minuten zachtjes bakken.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Kan ook met geitenkaas of feta en ook lekker met een sausje, bijvoorbeeld: champignonsaus of tomatensaus