KookJij

Soep van de dag 11 februari 2013

Een heerlijk soep van de dag 11 februari 2013 recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van de dag 11 februari 2013 te bereiden

Raapjes in blokjes snijden, houd een beetje fijn gesneden aan de kant.
Knolselder in blokjes snijden, houd een beetje fijn gesneden aan de kant.
Pastinaak in blokjes snijden, houd een beetje fijn gesneden aan de kant.
Rammenas in blokjes snijden, houd een beetje fijn gesneden aan de kant.
Selder in ringen snijden, houd een beetje fijn gesneden aan de kant.
Porei in ringen snijden, houd een beetje fijn gesneden aan de kant.
Ajuin in blokjes snijden.
Aardappelen in blokjes snijden.
Stoof de gesneden groenten aan in een beetje boter ( houd de fijn gesneden groenten nog even apart ).
Voeg de bouillon toe en laat 20 min pruttelen, mix de soep zeer goed.
Warm de soep zeer warm op en voeg de mosterd, hespenblokjes en de fijn gesneden groenten.
Serveer de soep zeer warm met wat kervelplukjes.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Anna merciekes, de Nederlandse taal en de Belgische taal is toch anders hé :);):p maar wel grappig
Yvonne

Yvonne zegt:
Ahh, nou snap ik het. Bedankt.
Anna

Anna zegt:
Hoi Yvonne,
Hespenblokjes zijn hamblokjes. Hesp is de Belgische benaming voor ham.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Yvonne

Yvonne zegt:
Wat zijn hespenblokjes? Kijk porei (prei) en ajuin (ui) weet ik nog wel maar hespenblokjes????