Recept
« Terug naar recepten
Soep van de dag: gewoon klaarmaken en proeven
PT60M
Soep van de dag: gewoon klaarmaken en proeven
Degene die interesse heeft in de soep gewoon even scrollen
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van de dag: gewoon klaarmaken en proeven te bereiden
- Snij de porei in ringen, ajuin in blokjes snijden. Houd een beetje van de porei aan de kant voor afgarnering. Stoof de porei aan in boter samen met de ajuin. Kruiden naar smaak en 1/2 liter bouillon toevoegen. De kippen onderbouten even aanbakken in een beetje boter voeg deze bij de gestoofde porei. Laat dit +/- 45 min op een zacht vuur pruttelen.
- Haal de kippenbouten uit de soep en verwijder de beentjes, snij het kippenvlees grof.
- Mix de soep en breng terug aan de kook, voeg de andere liter bouillon toe. De aan de kant gehouden porei toevoegen en de fijn gesneden pompoen. Laat verder op een zacht vuur sudderen voeg het kippenvlees toe.
- Serveer de soep zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Jeannine Van Immerseel zegt: