Recept
« Terug naar recepten
Soep van witte kool en spekjes
PT45M
Soep van witte kool en spekjes
Een heerlijk soep van witte kool en spekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van witte kool en spekjes te bereiden
Snij de witte kool, de geschilde aardappelen en de ui in stukjes. Stoof ze in Solo.
Bevochtig de gestoofde groenten met de kippenbouillon. Kruid met peper en zout, en laat een half uurtje doorkoken.
Mix de soep met een staafmixer en zeef ze vervolgens. Werk af met een scheutje Solo Delifine.
Snij het spek in blokjes en bak ze krokant in een pan met een weinig Solo. Laat ze even uitlekken (ontvetten) op keukenpapier en serveer als garnituur in de soep.
Bevochtig de gestoofde groenten met de kippenbouillon. Kruid met peper en zout, en laat een half uurtje doorkoken.
Mix de soep met een staafmixer en zeef ze vervolgens. Werk af met een scheutje Solo Delifine.
Snij het spek in blokjes en bak ze krokant in een pan met een weinig Solo. Laat ze even uitlekken (ontvetten) op keukenpapier en serveer als garnituur in de soep.