KookJij

Soep van wortelen, bloemkool met opgebakken spekjes

Een soepje voor de herfstdagen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van wortelen, bloemkool met opgebakken spekjes te bereiden

  1. Vijf wortelen  grof snijden, ajuinen grof snijden. De bloemkool in roosjes verdelen hou een beetje aan de kant voor afgarnering. Stoof de groenten aan in een beetje boter voeg de pili pili toe en tabasco breng aan de kook met de bouillon. de ene wortel zeer fijn in blokjes snijden voor de afgarnering. spekblokjes zonder vetstoffen even krokant aanbakken. Soep goed mixen en terug aan de kook brengen zet het vuur lager voeg de afgarnering van wortel en bloemkool toe. Serveer de soep zeer warm en werk af met de spekblokjes.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Graag gedaan hopelijk valt ze in de smaak ;-) Gaat elke dag iets beter met de revalidatie volgende week terug naar Leuven. Hopelijk kan dan de kini eindelijk beginnen. Groetjes Hilde
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Hallo Hilde, je weet als ik een beoordeling schrijf is het omdat het recept naar mijn kookboek verdwijnt. Dank je weerom. Hopelijk alles oke met de revalidatie ?