Recept
« Terug naar recepten
Soep : verse tomaten kippen soep
PT30M
Soep : verse tomaten kippen soep
Een heerlijk soep : verse tomaten kippen soep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep : verse tomaten kippen soep te bereiden
Tomaten in stukken snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Wortel in fijne blokjes snijden.
Ajuin zeer fijn snijden.
Aardappels in dunne schijven snijden.
Tomaten een deel porei, wortel, ajuin opstoven in een beetje boter, het andere deel van de groente evenzeer opstoven met de aardappelschijfjes, houd deze even apart.
Voeg bij de tomaten en groente de kippenbouillon en mix deze. Laat op een zacht vuur sudderen en voeg de andere groente toe en de kippenblokjes.
Als de kip gaar is de soep heet serveren met croutons, bieslook en een lepeltje Boursin.
Porei in fijne ringen snijden.
Wortel in fijne blokjes snijden.
Ajuin zeer fijn snijden.
Aardappels in dunne schijven snijden.
Tomaten een deel porei, wortel, ajuin opstoven in een beetje boter, het andere deel van de groente evenzeer opstoven met de aardappelschijfjes, houd deze even apart.
Voeg bij de tomaten en groente de kippenbouillon en mix deze. Laat op een zacht vuur sudderen en voeg de andere groente toe en de kippenblokjes.
Als de kip gaar is de soep heet serveren met croutons, bieslook en een lepeltje Boursin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bobby zegt:
hns zegt:
derbyke zegt: