Recept
« Terug naar recepten
Sorbet aux peches (zieopm)
PT45M
Sorbet aux peches (zieopm)
Een heerlijk sorbet aux peches (zieopm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet aux peches (zieopm) te bereiden
Breng het water aan de kook met 100 gram suiker.
Zorg ervor dat deze geheel is opgelost.
Breng een andere pan met water aan de kook.
Schil de perziken, snij ze doormidden, haal de pitten eruit en pocheer ze 10 min.
Maal ze in de mixer tot een fijne puree.
Voeg hieraan het sap van de citroenen toe.
Meng deze compositie met de suikersiroop en laat geheel afkoelen.
Vries het in de sorbetiere in.
Voordat het ijs geheel stijf is kloppen we het eiwit met de rest van de suiker stijf en voegen het bij het mengsel.
Vries daarna de compositie stijf
Zorg ervor dat deze geheel is opgelost.
Breng een andere pan met water aan de kook.
Schil de perziken, snij ze doormidden, haal de pitten eruit en pocheer ze 10 min.
Maal ze in de mixer tot een fijne puree.
Voeg hieraan het sap van de citroenen toe.
Meng deze compositie met de suikersiroop en laat geheel afkoelen.
Vries het in de sorbetiere in.
Voordat het ijs geheel stijf is kloppen we het eiwit met de rest van de suiker stijf en voegen het bij het mengsel.
Vries daarna de compositie stijf