Recept
« Terug naar recepten
Sorbet de Lindeboom
PT45M
Sorbet de Lindeboom
Een heerlijk sorbet de lindeboom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet de Lindeboom te bereiden
Breng de suiker en de helft van het Lindeboom oud bruin
aan de kook, roer toto de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg het voorgeweekte blad gelatine toe en laat afkoelen.
Pers de hoeveelheid sinaasappel-en citroensap uit.
Roer crème fraiche, het restant oud bruin en de sappen door elkaar en draai er in de sorbetiere ijs van.
UITSERVEREN:
Serveer enkele bolletjes ijs in voorgekoelde champagne coupes
aan de kook, roer toto de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg het voorgeweekte blad gelatine toe en laat afkoelen.
Pers de hoeveelheid sinaasappel-en citroensap uit.
Roer crème fraiche, het restant oud bruin en de sappen door elkaar en draai er in de sorbetiere ijs van.
UITSERVEREN:
Serveer enkele bolletjes ijs in voorgekoelde champagne coupes
bertal zegt:
sorry dat ik wat laat reageer maar, crème fraiche is een vorm van room, dus in dit recept is room de crème fraiche
:);)
m.v.g. Bert Allers