KookJij

Sorbet de Lindeboom

Een heerlijk sorbet de lindeboom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sorbet de Lindeboom te bereiden

Breng de suiker en de helft van het Lindeboom oud bruin
aan de kook, roer toto de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg het voorgeweekte blad gelatine toe en laat afkoelen.
Pers de hoeveelheid sinaasappel-en citroensap uit.
Roer crème fraiche, het restant oud bruin en de sappen door elkaar en draai er in de sorbetiere ijs van.
UITSERVEREN:
Serveer enkele bolletjes ijs in voorgekoelde champagne coupes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Addie:
sorry dat ik wat laat reageer maar, crème fraiche is een vorm van room, dus in dit recept is room de crème fraiche
:);)
m.v.g. Bert Allers
addie

addie zegt:
crème fraîche staat niet vermeld onder 'ingrediënten'moet dit wel in het recept?

groetjes, fijn weekend, addie.