Recept
« Terug naar recepten
Sorbet Solaverry
PT45M
Sorbet Solaverry
Een heerlijk sorbet solaverry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet Solaverry te bereiden
Meng de suiker met 2 dl water en breng het aan de kook.
Zorg dat alle suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg het sap van de citroenen toe en een mespuntje zout.
Vrie de compositie in de sorbetiere.
Klop de eiwitten op een zacht vuur, voeg langzamerhand de honing toe en
2 el sherry.
Blijf enkele minuten zeer goed kloppen.
Haal dan het mengsel van het vuur en klop nog een tijdje terwijl het afkoelt.
Voordat de sorbet geheel stijf is werken we het eimengsel eronder en laten het verder stijf vriezen.
Dompel de druiven 30 seconden in kokend water, dan in koud water, pel ze en ontpit ze.
Sprenkel er de rest van de sherry over en zet ze koud weg.
Geef wat van de sorbet in een coupe en decoreer met een aantal druiven.
Zorg dat alle suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg het sap van de citroenen toe en een mespuntje zout.
Vrie de compositie in de sorbetiere.
Klop de eiwitten op een zacht vuur, voeg langzamerhand de honing toe en
2 el sherry.
Blijf enkele minuten zeer goed kloppen.
Haal dan het mengsel van het vuur en klop nog een tijdje terwijl het afkoelt.
Voordat de sorbet geheel stijf is werken we het eimengsel eronder en laten het verder stijf vriezen.
Dompel de druiven 30 seconden in kokend water, dan in koud water, pel ze en ontpit ze.
Sprenkel er de rest van de sherry over en zet ze koud weg.
Geef wat van de sorbet in een coupe en decoreer met een aantal druiven.