Recept
« Terug naar recepten
Sorbet van citroen en prosecco met aardbeiensaus
PT4M
Sorbet van citroen en prosecco met aardbeiensaus
Een heerlijk sorbet van citroen en prosecco met aardbeiensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
40 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet van citroen en prosecco met aardbeiensaus te bereiden
Sorbet:
Citroensap en suiker zolang onder elkaar roeren tot de suiker is opgelost.
Goed gekoelde prosecco toevoegen.
De bereiding in een ijsmachine plaatsen en gedurende 30 minuten afdraaien.
Aardbeiensaus:
De aardbeien met vanillesuiker en confituur pureren.
De sorbet verdelen over gekoelde glazen verdelen en met aardbeiensaus opdien. (4/5 sorbet-1/5 aardbeiensaus. De saus bovenop)
Opmerking:
De aardbeiensaus kan ook op een bordje worden genapeerd, met daarop 2 bolletjes citroenijs en eventueel een partje citroen.Â
Citroensap en suiker zolang onder elkaar roeren tot de suiker is opgelost.
Goed gekoelde prosecco toevoegen.
De bereiding in een ijsmachine plaatsen en gedurende 30 minuten afdraaien.
Aardbeiensaus:
De aardbeien met vanillesuiker en confituur pureren.
De sorbet verdelen over gekoelde glazen verdelen en met aardbeiensaus opdien. (4/5 sorbet-1/5 aardbeiensaus. De saus bovenop)
Opmerking:
De aardbeiensaus kan ook op een bordje worden genapeerd, met daarop 2 bolletjes citroenijs en eventueel een partje citroen.Â
Elise zegt: