KookJij

Sorbet van citroen en prosecco met aardbeiensaus

Een heerlijk sorbet van citroen en prosecco met aardbeiensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: 40 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sorbet van citroen en prosecco met aardbeiensaus te bereiden

Sorbet:
Citroensap en suiker zolang onder elkaar roeren tot de suiker is opgelost.
Goed gekoelde prosecco toevoegen.
De bereiding in een ijsmachine plaatsen en gedurende 30 minuten afdraaien.

Aardbeiensaus:
De aardbeien met vanillesuiker en confituur pureren.
De sorbet verdelen over gekoelde glazen verdelen en met aardbeiensaus opdien. (4/5 sorbet-1/5 aardbeiensaus. De saus bovenop)


Opmerking:
De aardbeiensaus kan ook op een bordje worden genapeerd, met daarop 2 bolletjes citroenijs en eventueel een partje citroen. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Elise

Elise zegt:
Ziet er lekker uit hoor ;)
williene

williene zegt:
hallo hij ziet er heel lekker uit maar ik denk ook dat ie dat is;):?:D:)
andrea

andrea zegt:
hij is egt overheerlijk:):):):)