Recept
« Terug naar recepten
Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus
PT10M
Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus
Een erg lekker nagerecht bestaande uit mascarpone, vanillekwark, aardbeien en frambozen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus te bereiden
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Hou 4 aardbeien apart voor de garnering. Snij de rest van de aardbeien in kleine stukjes. Meng de aardbeien met de likeur en de vanillesuiker. Breng de aardbeien aan de kook. Zodra de aardbeien koken pan direct van de warmtebron afhalen.
- Aardbeien pureren met de staafmixer.
- Roer met frambozen door de gepureerde aardbeien.
- Roer kwark, mascarpone en vanillesuiker door elkaar.
- Verdeel de helft van de gepureerde aardbeien met frambozen onderin de glazen.
- Verdeel daarover de mascarponecrème. Daarover de rest van de aardbeien-frambozensaus.
- Garneer met de overgebleven aardbei en een blaadje mint, citroenmelisse of basilicum.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De bedoeling was dit nagerecht alleen met frambozen te maken. Helaas waren in de supermarkt op dat moment geen frambozen, dus gekozen voor aardbeien. Tot ik in een andere supermarkt wel frambozen vond. Zo ontstond dit toetje en we vonden het zo nog lekkerder,.