KookJij

Spaanse Spinazie Stamppot met Chorizo en........Rookworst

Heerlijke anders dan anders winterse stamppot . Gemakkelijk en snel klaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse Spinazie Stamppot met Chorizo en........Rookworst te bereiden

  1. Bak de chorizo  in een droge koekenpan knapperig uit en voeg de peper, knoflook en zongedroogde tomaatjes toe en bak even mee.
  2. Kook ondertussen de geschilde en in stukken gesneden kruimige aardappelen in een snufje zout gaar.
  3. Verwijder het meeste vet uit de pan  en laat de chorizo met de tomaatjes ,peper en knoflook op keukenpapier uitlekken.
  4. Voeg in porties de spinazie toe in de pan met het aanhangende vet van de chorizo en laat slinken.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter en de kookroom tot een grove puree. Werk er de spinazie en de chorizo doorheen en warm alles even goed door.
  6. Verdeel de Spaanse stamppot over 2 voorverwarmde borden en leg er deplakjes rookworst bovenop.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

In het magazine PROEF bij de slager stond een dergelijk recept, maar met zoete aardappel ( daar houdt mijn man niet van ) Bovendien werd dit gerecht heel wat calorierijker , omdat olie wordt toegevoegd om de chorizo uit te bakken en al dit vet ( zal zeker vol smaak zijn) in de stamppot terecht komt. Zodoende heb ik dit gerecht naar eigen inzicht qua smaak en ook qua bereidingswijze aangepast. Leg de plakjes rookworst rondom de stamppot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst