In het magazine PROEF bij de slager stond een dergelijk recept, maar met zoete aardappel ( daar houdt mijn man niet van ) Bovendien werd dit gerecht heel wat calorierijker , omdat olie wordt toegevoegd om de chorizo uit te bakken en al dit vet ( zal zeker vol smaak zijn) in de stamppot terecht komt. Zodoende heb ik dit gerecht naar eigen inzicht qua smaak en ook qua bereidingswijze aangepast. Leg de plakjes rookworst rondom de stamppot.
Recept
« Terug naar recepten
Spaanse Spinazie Stamppot met Chorizo en........Rookworst
PT30M
Spaanse Spinazie Stamppot met Chorizo en........Rookworst
Heerlijke anders dan anders winterse stamppot . Gemakkelijk en snel klaar.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse Spinazie Stamppot met Chorizo en........Rookworst te bereiden
- Bak de chorizo in een droge koekenpan knapperig uit en voeg de peper, knoflook en zongedroogde tomaatjes toe en bak even mee.
- Kook ondertussen de geschilde en in stukken gesneden kruimige aardappelen in een snufje zout gaar.
- Verwijder het meeste vet uit de pan en laat de chorizo met de tomaatjes ,peper en knoflook op keukenpapier uitlekken.
- Voeg in porties de spinazie toe in de pan met het aanhangende vet van de chorizo en laat slinken.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter en de kookroom tot een grove puree. Werk er de spinazie en de chorizo doorheen en warm alles even goed door.
- Verdeel de Spaanse stamppot over 2 voorverwarmde borden en leg er deplakjes rookworst bovenop.