Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti à la carbonara
PT15M
Spaghetti à la carbonara
Een heerlijk spaghetti à la carbonara recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lidia van Amelsvoort
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti à la carbonara te bereiden
Was de curgette en snijd deze in de lengte in dunne plakken en daarna in dunne repen. Was de bosuitjes en snijd deze in stukken van ca. 5 cm. Kook de spaghetti in water met zout en een scheutje olijfolie al dente. Bak de spekblokjes met de laurier in een droge koekenpan knapperig. schep de courgette en de bosuitjes bij de spekjes en bak ze een paar minuutjes mee. Pel en hak de teentjes knoflook en voeg ze samen met de slagroom toe aan de spekjes. Laat het mengsel ca. 3 minuten op een laag vuur koken en verwijder de laurier. Schep de spaghetti door het mengsel, maak op smaak met (vers gemalen) peper en eventueel nog wat zout.
Bestrooi met parmezaanse kaas.
Bestrooi met parmezaanse kaas.