Soms vervang ik de prei door broccoli en doe er een gemengde salade bij.
Wil je een vegetarische maaltijd opdienen, dan kun je het gehakt vervangen door Quorn-stukjes of Valess-gehakt.
Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti Bolognese
PT30M
Spaghetti Bolognese
Een heerlijk spaghetti bolognese recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti Bolognese te bereiden
Spaghetti bereiden zoals aangegeven.
Prei schoonmaken, in stukjes.
Snijd de bleekseldery en de wortel zeer fijn.
Gehakt kruiden met p + z.
Verhit de margarine in een pan en roer de prei erdoor tot alle stukjes met de boter is bedekt. Leg deksel op de pan en laat het 10 min smoren.
Neem een koekenpan en bak het gehakt rul met een vork, laat het wat bruinen en neem het uit de pan.
In het achtergebleven vet doe je de knoflook, bleekselderij, wortel, Ital.kruiden en de tomato fritto, 5 min pruttelen.
Doe het gehakt er bij en na 5 min. de gesmoorde prei.
Serveer deze saus over de deegwaar.
Prei schoonmaken, in stukjes.
Snijd de bleekseldery en de wortel zeer fijn.
Gehakt kruiden met p + z.
Verhit de margarine in een pan en roer de prei erdoor tot alle stukjes met de boter is bedekt. Leg deksel op de pan en laat het 10 min smoren.
Neem een koekenpan en bak het gehakt rul met een vork, laat het wat bruinen en neem het uit de pan.
In het achtergebleven vet doe je de knoflook, bleekselderij, wortel, Ital.kruiden en de tomato fritto, 5 min pruttelen.
Doe het gehakt er bij en na 5 min. de gesmoorde prei.
Serveer deze saus over de deegwaar.