KookJij

Spaghetti met aubergine-gehaktsaus

Een heerlijk spaghetti met aubergine-gehaktsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Heb dit recept gekregen van een Turkse vriendin, was bedoeld om gevulde aubergine's te maken, heb het recept aangepast (wijn en gemengd gehakt) en er spaghettisaus van gemaakt.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met aubergine-gehaktsaus te bereiden

-Het gehakt rul bakken en als alles "los" is de aubergine, uien en paprika erbij doen.
-Bakken tot het gehakt bruin kleurt.
-Het blik tomatenblokjes met sap erbij doen en kruiden met peper, goed doorroeren.
-De wijn erbij doen en de bouillonblokjes erboven verkruimelen en de laurierblaadjes samen met de knoflook erbij doen.
-Alles goed doorroeren en het vuur laag zetten, deksel schuin op de pan doen en 3 kwartier laten pruttelen, af en toe goed omroeren.
-De laurierblaadjes eruit halen en de blikjes tomatenpuree erbij doen, alles goed doorroeren, deksel op de pan doen en verder laten pruttelen.
-Intussen de spaghetti koken.
-De spaghetti over borden verdelen en de saus erover scheppen.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Lekker met vers stokbrood erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst