KookJij

Speciaalsaus

Dit recept heb ik 20 jaar geleden ooit eens gekregen van een vriend die een snackcorner had. Hij maakte het altijd zelf. Nu heb ik 15 jaar in de catering op een school gewerkt en daar werd dus ook gefrituurd. Heb werkelijk liters van deze saus gemaakt.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vriend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speciaalsaus te bereiden

Alles mengen, ruim van te voren. Trekt de smaak er lekker in.

Mijn kookverhaal (Alie Arts)

Dit recept heb ik 20 jaar geleden ooit eens gekregen van een vriend die een snackcorner had. Hij maakte het altijd zelf.
Nu heb ik 15 jaar in de catering op een school gewerkt en daar werd dus ook gefrituurd.
Heb werkelijk liters van deze saus gemaakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Alie Arts

Alie Arts zegt:
Hallo Jean Paul,
Ik gebruik de rode currysaus.
gr. Alie
Jean Paul

Jean Paul zegt:
Bedoel je met currysaus gele curry of ketchup?
Alie Arts

Alie Arts zegt:
Tsja, ieder z'n ding Sjaak.
Houd jij je bij jou recept, de mijne bevalt hier nog steeds goed.
gr. Alie
sjaak

sjaak zegt:
Dit verhaal klopt in grote lijnen.

De echte kenner in speciaalsaus gaat al snel proeven dat de saus tegen gaat staan en dan met name de uien omdat ze de uien zelf zeer fijn maken waardoor er veel vocht in het sausje gaat komen en verse uien te veel overheersen, dit is het grote probleem. In echt goede frietzaken gebruiken ze gevriesdoogde uitjes! En dan moet je ook nog de juiste sausen gaan gebruiken wil je de echte saus krijgen. Dus verhalen met even een speciaalsausje maken is toch even wat moeilijker als men zomaar denkt. En geen mayonaise natuurlijk gebruiken! Voor de echte liefhebbers mail maar!

Gr sjaak