Dit recept heb ik 20 jaar geleden ooit eens gekregen van een vriend die een snackcorner had. Hij maakte het altijd zelf.
Nu heb ik 15 jaar in de catering op een school gewerkt en daar werd dus ook gefrituurd.
Heb werkelijk liters van deze saus gemaakt.
Recept
« Terug naar recepten
Speciaalsaus
PT10M
Speciaalsaus
Dit recept heb ik 20 jaar geleden ooit eens gekregen van een vriend die een snackcorner had. Hij maakte het altijd zelf.
Nu heb ik 15 jaar in de catering op een school gewerkt en daar werd dus ook gefrituurd.
Heb werkelijk liters van deze saus gemaakt.
Bereiding
Hoe Speciaalsaus te bereiden
Alles mengen, ruim van te voren. Trekt de smaak er lekker in.
Mijn kookverhaal (Alie Arts)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Alie Arts zegt:
Houd jij je bij jou recept, de mijne bevalt hier nog steeds goed.
gr. Alie
sjaak zegt:
De echte kenner in speciaalsaus gaat al snel proeven dat de saus tegen gaat staan en dan met name de uien omdat ze de uien zelf zeer fijn maken waardoor er veel vocht in het sausje gaat komen en verse uien te veel overheersen, dit is het grote probleem. In echt goede frietzaken gebruiken ze gevriesdoogde uitjes! En dan moet je ook nog de juiste sausen gaan gebruiken wil je de echte saus krijgen. Dus verhalen met even een speciaalsausje maken is toch even wat moeilijker als men zomaar denkt. En geen mayonaise natuurlijk gebruiken! Voor de echte liefhebbers mail maar!
Gr sjaak
Alie Arts zegt:
Ik gebruik de rode currysaus.
gr. Alie