Recept
« Terug naar recepten
Speculaasijs met bokbiersabayon
PT75M
Speculaasijs met bokbiersabayon
Een heerlijk speculaasijs met bokbiersabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaasijs met bokbiersabayon te bereiden
(Ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht laten worden.) Boven bak met ijs 4 speculaasjes in stukjes breken. Koekkruiden toevoegen en geheel goed door elkaar scheppen. In diepvries ijs in ca. 1 uur opnieuw bevriezen.
Bereiden
IJs uit diepvries nemen. In vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker en eierdooiers mengen. Kom in pan met laagje kokend water zetten en massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig kloppen. Rest van bokbier geleidelijk erdoor kloppen. Op zes borden 6 grote ronde bollen ijs scheppen. Laatste 2 speculaasjes erboven verkruimelen. Sabayon eromheen scheppen en direct serveren.
Bereiden
IJs uit diepvries nemen. In vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker en eierdooiers mengen. Kom in pan met laagje kokend water zetten en massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig kloppen. Rest van bokbier geleidelijk erdoor kloppen. Op zes borden 6 grote ronde bollen ijs scheppen. Laatste 2 speculaasjes erboven verkruimelen. Sabayon eromheen scheppen en direct serveren.