Recept
« Terug naar recepten
Speculaasijs met bokbiersabayon
PT60M
Speculaasijs met bokbiersabayon
Een heerlijk speculaasijs met bokbiersabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaasijs met bokbiersabayon te bereiden
Voorbereiding:
ca 30 min. van tevoren ijs buiten diepvries zacht laten worden.
Boven bak met 8 speculaasjes in stukjes breken.
Koekkruiden toevoegen en geheel goed elkaar scheppen.
In diepvries in ca 1 uur opnieuw bevriezen.
Bereiding:
Ijs uit diepvries nemen.
In vuurvaste kom half flesje bokbier, suiker en eierdooiers mengen.
Kom in pan met laagje kokend water zetten en massa (au bain marie) onafgebroken in ca 8 min. schuimig kloppen.
Eventueel nog wat bokbier erdoor kloppen.
Op ondiepe borden ronde bollen ijs scheppen.
Laatste speculaasjes erboven verkuimelen.
Sabayon eromheen scheppen en direct serveren.
ca 30 min. van tevoren ijs buiten diepvries zacht laten worden.
Boven bak met 8 speculaasjes in stukjes breken.
Koekkruiden toevoegen en geheel goed elkaar scheppen.
In diepvries in ca 1 uur opnieuw bevriezen.
Bereiding:
Ijs uit diepvries nemen.
In vuurvaste kom half flesje bokbier, suiker en eierdooiers mengen.
Kom in pan met laagje kokend water zetten en massa (au bain marie) onafgebroken in ca 8 min. schuimig kloppen.
Eventueel nog wat bokbier erdoor kloppen.
Op ondiepe borden ronde bollen ijs scheppen.
Laatste speculaasjes erboven verkuimelen.
Sabayon eromheen scheppen en direct serveren.