KookJij

Speculaasijs met bokbiersabayon

Een heerlijk speculaasijs met bokbiersabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaasijs met bokbiersabayon te bereiden

Voorbereiding:
ca 30 min. van tevoren ijs buiten diepvries zacht laten worden.
Boven bak met 8 speculaasjes in stukjes breken.
Koekkruiden toevoegen en geheel goed elkaar scheppen.
In diepvries in ca 1 uur opnieuw bevriezen.
Bereiding:
Ijs uit diepvries nemen.
In vuurvaste kom half flesje bokbier, suiker en eierdooiers mengen.
Kom in pan met laagje kokend water zetten en massa (au bain marie) onafgebroken in ca 8 min. schuimig kloppen.
Eventueel nog wat bokbier erdoor kloppen.
Op ondiepe borden ronde bollen ijs scheppen.
Laatste speculaasjes erboven verkuimelen.
Sabayon eromheen scheppen en direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst